Chociaż tradycyjny Tatar jest zrobiony z surowego mięsa, dziś istnieje wiele różnych odmian, w tym rybnych. Jednym z pysznych, a jednocześnie dość niedrogich przepisów jest tatar z różowego łososia i to właśnie podzielę się dzisiaj.
Składniki
- różowy łosoś - 250 g
- awokado - 1 rzecz
- kiełki - 1 garść
- szczypiorek (posiekany) – 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- sok z limonki - 1.5 łyżeczka
- szczypiorek - 20 g
- cebula fioletowa - 20 g
- sól - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz posiekaną zieloną cebulę, szczypiorek, oba rodzaje masła, sok z limonki i przyprawy.
Pokrój różowego łososia na filety, pokrój w drobną kostkę i dopraw.
Pokrój awokado w tę samą kostkę.
Połóż na talerzach za pomocą pierścienia z awokado, a następnie ryby.
Polej dressingiem i udekoruj tatarem kiełkami i fioletową cebulą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy