Planujesz specjalne menu? Na świątecznym stole muszą być przekąski. Aby nie łamać głowy przez długi czas, przygotuj bułki pita z różnymi nadzieniami. Podałem jako przykład dwie opcje, ale nie możesz się do tego ograniczać.
Składniki
Główne składniki:
farsz 1:
- szynka - 200 g
- oliwki (bez pestek) – Polbank
- ser śmietankowy - 100 g
farsz 2:
- ogórki - 200 g
- Ser Philadelphia - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, oliwki i szynkę.
Rozłóż pierwszy chleb pita na stole, posmaruj majonezem i pozostaw na 10 minut.
Równomiernie rozprowadź ser śmietankowy, szynkę i oliwki. Zwiń bułkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Posmaruj również drugi arkusz chleba pita majonezem i odłóż na bok na 5-10 minut.
Ułóż warstwę sera i posyp posiekanymi ogórkami. Zwiń rolkę i ostrożnie włóż do lodówki.
Gotowe przekąski pokrój i ułóż ładnie na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy