przekąski 20.06.2023

bułki pita na świątecznym stole z różnymi nadzieniami

20 min
4 porcje
Bułki pita na świąteczny stół z różnymi nadzieniami
azerbaijan-stockers,stock.adobe.com
0

Planujesz specjalne menu? Na świątecznym stole muszą być przekąski. Aby nie łamać głowy przez długi czas, przygotuj bułki pita z różnymi nadzieniami. Podałem jako przykład dwie opcje, ale nie możesz się do tego ograniczać.

Składniki

Główne składniki:
farsz 1:
farsz 2:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, oliwki i szynkę.

Rozłóż pierwszy chleb pita na stole, posmaruj majonezem i pozostaw na 10 minut.

Równomiernie rozprowadź ser śmietankowy, szynkę i oliwki. Zwiń bułkę i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Posmaruj również drugi arkusz chleba pita majonezem i odłóż na bok na 5-10 minut.

Ułóż warstwę sera i posyp posiekanymi ogórkami. Zwiń rolkę i ostrożnie włóż do lodówki.

Gotowe przekąski pokrój i ułóż ładnie na talerzu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy