Kolejnym wspaniałym dodatkiem do klasycznego pasztetu z wątróbki drobiowej są jabłka. Radzę wybrać słodko-kwaśne soczyste odmiany. Taki dodatek poprawia nie tylko smak, ale także konsystencję przekąski, dzięki czemu ze wszystkich stron są same zalety.
Składniki
- wątróbka drobiowa - 500 g
- jabłka - 100 g
- marchew - 100 g
- cebula - 100 g
- masło - 70 g
- Olej roślinny - 30 ml
- papryka - 2 szczypta
- gałka muszkatołowa - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę, zetrzyj marchewki i smaż przez kilka minut w oleju roślinnym.
Dodaj starte jabłka i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj posiekaną wątrobę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 minut. Dopraw do smaku.
Zmiel wszystko blenderem lub maszynką do mięsa.
Dodaj miękkie masło, aby uzyskać konsystencję. Dopraw pasztet.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy