Barszcz z czerwoną fasolą nabiera jeszcze jaśniejszego i bogatszego koloru, ponieważ doskonale go podkreśla. Możesz gotować na sucho lub użyć puszki. Chyba że dodajesz fasolę w puszkach na samym końcu.
Składniki
- wołowina - 500 g
- czerwona fasola - 0.5 szklanki
- Burak - 2 kawałki
- ziemniaki - 4 kawałki
- kapusta - 0.5 kochana
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- smalec - 1 art.
- ocet jabłkowy - 1 art.
- cukier - 1.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- czosnek - 1 ząbek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz fasolę przez noc i gotuj prawie do miękkości następnego dnia.
Napełnij mięso wodą i gotuj bulion przez około godzinę po ugotowaniu.
Dodaj obrane buraki i gotuj do miękkości. Wyjmij buraki i pokrój w paski.
Posiekaj cebulę i marchewkę i usmaż na smalcu. Dodaj buraki, pokruszony pomidor, cukier, ocet i wszystkie przyprawy. Gotuj jeszcze kilka minut.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu, a po 5 minutach kapustę.
Gdy kapusta będzie prawie gotowa, dodaj fasolę i smaż. Gotuj Barszcz przez kolejne 3-5 minut i dopraw czosnkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy