pierwsze dania 22.01.2022

barszcz z czerwoną fasolą

2 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z czerwoną fasolą
GreenArt, stock.adobe.com
0

Barszcz z czerwoną fasolą nabiera jeszcze jaśniejszego i bogatszego koloru, ponieważ doskonale go podkreśla. Możesz gotować na sucho lub użyć puszki. Chyba że dodajesz fasolę w puszkach na samym końcu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę przez noc i gotuj prawie do miękkości następnego dnia.

Napełnij mięso wodą i gotuj bulion przez około godzinę po ugotowaniu.

Dodaj obrane buraki i gotuj do miękkości. Wyjmij buraki i pokrój w paski.

Posiekaj cebulę i marchewkę i usmaż na smalcu. Dodaj buraki, pokruszony pomidor, cukier, ocet i wszystkie przyprawy. Gotuj jeszcze kilka minut.

Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu, a po 5 minutach kapustę.

Gdy kapusta będzie prawie gotowa, dodaj fasolę i smaż. Gotuj Barszcz przez kolejne 3-5 minut i dopraw czosnkiem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy