W zupie grochowej dobrze sprawdza się każde mięso i produkty mięsne. Bardzo podoba mi się najprostsza i najbardziej tradycyjna wersja z wieprzowiną, więc tym razem chcę opowiedzieć o niej więcej!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wieprzowinę 2.5 L wody, zagotuj i gotuj do miękkości. Odcedź bulion i pokrój mięso.
Pokrój cebulę i marchewkę i lekko podsmaż. Dodaj drobno posiekane wędzone mięso i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty.
Wyślij smażenie do bulionu i dodaj również umyty groszek.
Gotuj wszystko razem przez 30 minut. Dodaj wieprzowinę, przyprawy, posiekany czosnek i liść laurowy.
Gotuj przez kolejne 10 minut na najmniejszym ogniu pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy