pierwsze dania 18.02.2022

gęsta zupa grochowa z wieprzowiną

2 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta zupa grochowa z wieprzowiną
bbivirys, stock.adobe.com
0

W zupie grochowej dobrze sprawdza się każde mięso i produkty mięsne. Bardzo podoba mi się najprostsza i najbardziej tradycyjna wersja z wieprzowiną, więc tym razem chcę opowiedzieć o niej więcej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wieprzowinę 2.5 L wody, zagotuj i gotuj do miękkości. Odcedź bulion i pokrój mięso.

Pokrój cebulę i marchewkę i lekko podsmaż. Dodaj drobno posiekane wędzone mięso i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty.

Wyślij smażenie do bulionu i dodaj również umyty groszek.

Gotuj wszystko razem przez 30 minut. Dodaj wieprzowinę, przyprawy, posiekany czosnek i liść laurowy.

Gotuj przez kolejne 10 minut na najmniejszym ogniu pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy