Barszcz jest zwykle gotowany na wołowinie lub kurczaku. Ale zdarza się, że chcesz ugotować bulion na wieprzowinie. A następnie w przepisie powiem Ci, jak najlepiej ugotować wszystko, aby było smaczne i harmonijne. I dla odmiany dodaj kiszoną kapustę!
Składniki
- wieprzowina - 300 g
- kapusta kiszona - 300 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- Burak - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- ziemniaki - 4 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wieprzowinę do miękkości. Odcedź bulion.
Pokrój ziemniaki w kostkę i gotuj w bulionie do połowy ugotowanego.
Pokrój pozostałe warzywa w paski. Opłucz kiszoną kapustę i wyciśnij.
Podsmaż cebulę i marchewkę. W odstępie 2-3 minut dodaj najpierw paprykę, potem buraki, potem pomidora, a na końcu kapustę.
Wlej trochę bulionu i gotuj na wolnym ogniu pod pokrywką przez 7 minut.
Wyślij smażenie do ziemniaków i gotuj wszystko razem przez kolejne 7 minut. Dopraw barszcz i pozostaw do zaparzenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy