Wolę gotować domową marynatę na kurczaku. Idealnie, jeśli masz całe kawałki tuszy ze skórą i kośćmi – dzięki temu bulion jest jeszcze bardziej aromatyczny i bogaty. Mięso można całkowicie usunąć w trakcie procesu lub dodać z powrotem już przed podaniem.
Składniki
- kurczak - 500 g
- jęczmień - 100 g
- ogórek solanka - 140 ml
- ogórki kiszone - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- ziemniaki - 4 kawałki
- majeranek - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka przez około 40 minut, aż będzie ugotowany. W razie potrzeby-z przyprawami lub korzeniami.
Pokrój wszystkie warzywa w kostkę.
Dodaj jęczmień do bulionu i gotuj przez 15 minut. Dodaj ziemniaki.
Po kolejnych 10 minutach dodaj marchewki, a po kolejnych 10-ogórki i solankę.
Zagotuj marynatę, dopraw do smaku i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy