Serca z kurczaka to kolejna doskonała baza do gotowania solanki. Pyszne codzienne danie z improwizowanych składników okazuje się również budżetowe. Podawaj tradycyjnie-z cytryną, ziołami i kwaśną śmietaną.
Składniki
- serca z kurczaka - 200 g
- salami - 200 g
- kiełbasa wędzona na surowo - 150 g
- parówki - 2 kawałki
- udka z kurczaka - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- pasta pomidorowa - 1 art.
- oliwki - 2 garści
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj udka z kurczaka, aż będą miękkie. Wyjmij z bulionu i pokrój.
Gotuj osobno, aż serca będą gotowe.
Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i ogórki i smaż wszystko razem przez 10-15 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.
Pokrój składniki mięsa. Wyślij wszystko razem z kurczakiem, sercami i smażeniem do bulionu.
Gotuj przez 7-8 minut. Dodaj oliwki i gotuj przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy