pierwsze dania 10.07.2022

solanka z sercami

1 godz. 30 min.
4 porcje
Solanka z sercami
saikorn, stock.adobe.com
0

Serca z kurczaka to kolejna doskonała baza do gotowania solanki. Pyszne codzienne danie z improwizowanych składników okazuje się również budżetowe. Podawaj tradycyjnie-z cytryną, ziołami i kwaśną śmietaną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj udka z kurczaka, aż będą miękkie. Wyjmij z bulionu i pokrój.

Gotuj osobno, aż serca będą gotowe.

Drobno posiekaj cebulę, marchewkę i ogórki i smaż wszystko razem przez 10-15 minut.

Dodaj koncentrat pomidorowy i wymieszaj.

Pokrój składniki mięsa. Wyślij wszystko razem z kurczakiem, sercami i smażeniem do bulionu.

Gotuj przez 7-8 minut. Dodaj oliwki i gotuj przez kolejne 5 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy