dania główne 17.02.2022

kotlety z komosy ryżowej, kalafiora i sera

35 min
4 porcje
Kotlety z komosy ryżowej, kalafiora i sera
Mila Naumova, stock.adobe.com
0

Teraz wielu rezygnuje z mięsa i przechodzi na właściwe odżywianie. Szczerze mówiąc, nie zagłębiam się w ten temat, po prostu od czasu do czasu gotuję zdrowe posiłki mojej rodziny. Czasami na przykład smażę kotlety z komosy ryżowej. Spróbuj, jest pyszne!

Składniki

  • kalafior - 300 g
  • komosa ryżowa - 1,5 szklanki
  • ser (solidny) – 100 g
  • jaja kurze - 2 kawałki
  • Zieleń (Dowolna) – kilka gałązek
  • mielony czarny pieprz - do smaku
  • sól - do smaku
  • oliwa z oliwek - 3 art.
  • woda - 3 szklanki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podziel kalafior na kwiatostany i gotuj w osolonej wodzie przez 15 minut.

Odcedź, lekko ostudź kapustę i zmiel w blenderze.

Zetrzyj twardy ser, drobno posiekaj warzywa.

Aktywuj tryb "Gotowanie", zagotuj wodę i wlej komosę ryżową. Gotuj przez 15 minut.

Przenieś gotową komosę ryżową do miski, spłucz miskę multicookera.

Połącz komosę ryżową, jarmuż, zioła, ser, jajka, sól i mielony pieprz.

Z powstałego mięsa mielonego uformuj małe placki tej samej wielkości.

Włącz tryb "smażenie", wlej olej i poczekaj, aż dobrze się rozgrzeje.

Ułóż kotlety i smaż na złoty kolor po obu stronach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy