
Taka sałatka natychmiast przyciąga uwagę swoim jasnym wyglądem. A jak inaczej, gdy są chrupiące warzywa, soczyste pomarańcze i delikatny koktajl morski. Radzę wybrać wielokolorową mieszankę sałatkową z fioletowymi liśćmi.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 150 g
- koktajl morski - 400 g
- łosoś - 160 g
- pomarańcza - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 150 g
- pietruszka - 4 gałązki
- Chili - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- olej sezamowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż koktajl morski przez około 7 minut i cienko pokrój łososia.
Obierz pomarańczę i wszystkie folie, a także cienko pokrój.
Pokrój wiśnie, losowo posiekaj chili i natkę pietruszki.
Wrzuć sałatkę, dopraw i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy