Co może być smaczniejszego niż sałatka warzywna z krewetkami? Soczyste pomidory, chrupiące ogórki, awokado i przepyszne krewetki - wystarczy spróbować i nie można już przestać. Polecam podawać z ryżem lub bulgurem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Krewetki opłucz wrzącą wodą, ostudź i obierz.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Posiekaj ogórek, pomidory, koperek i obraną cebulę.
Połącz awokado, pomidory, ogórek, cebulę, koperek i krewetki. Zachowaj kilka krewetek do dekoracji.
Dodaj śmietanę, sól i delikatnie wymieszaj.
Przykryj dno talerza liśćmi sałaty, ułóż sałatkę na zjeżdżalni. Zbierz wierzch pozostałych krewetek, układając je ogonami do góry.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy