Wykwintna sałatka z pewnością powinna znaleźć się na świątecznym stole. Możesz przygotować go w porcjach dla każdego gościa lub podać na dużym pięknym naczyniu. Gotuję go z jajkami przepiórczymi, ale z kurczakiem też jest pyszny.
Składniki
- kalmary (wędzone) – 200 g
- ziemniaki (gotowane) – 250 g
- jaja przepiórcze (gotowane) – 6 sztuk
- czarny kawior - 1 art.
- majonez - 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wędzone kalmary, obrane jajka i ziemniaki.
Użyj pierścienia do gotowania, aby ułożyć warstwę ziemniaków, soli, pieprzu i posmarować majonezem.
Następnie ułóż jajka. Ponownie dodaj pieprz, sól i majonez.
Ułóż na wierzchu warstwę wędzonych kalmarów.
Udekoruj sałatkę majonezem i ułóż czarny kawior.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy