Pomimo całej swojej wyrafinowania, ta sałatka z grillowanym łososiem i zieloną fasolką jest bardzo łatwa do przygotowania. Nawet jeśli nie masz grilla lub odpowiedniej patelni – nie ma znaczenia. Ryby można smażyć, piec lub gotować na parze. Ale radzę sobie z minimum oleju, a wtedy danie będzie naprawdę przydatne.
Składniki
- łosoś - 300 g
- Mieszanka sałatek - 120 g
- fasolka szparagowa - 150 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- szparagi (opcjonalnie) – 100 g
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól morska - 0,5 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 0,5 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dopraw łososia solą i pieprzem i grilluj przez około 6-8 minut z obu stron.
Opłucz warzywa, pokrój wiśnie na kawałki i posiekaj zieloną fasolkę. Jeśli używasz szparagów, pokrój je w ten sam sposób.
Gotuj szparagi i zieloną fasolkę do miękkości we wrzącej wodzie – około 3-5 minut.
Umieść wszystkie składniki na talerzach, skrop sałatkę oliwą z oliwek i dodaj przyprawy do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy