sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z wodorostem, awokado i gotowanymi warzywami

20 min
4 porcje
Sałatka warstwowa z kapustą morską, awokado i gotowanymi warzywami
Ilmar, stock.adobe.com
0

Ta sałatka zainteresuje cię nie tylko pięknem, ale także niezwykłym smakiem. Kapusta morska bardzo dobrze komponuje się ze wszystkimi składnikami, uzupełniając je i cieniując. Przygotuj danie z wyprzedzeniem, aby miało czas na dobre namoczenie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Drobno posiekaj zieloną cebulę.

Obierz buraki i marchewki, zetrzyj na drobnej tarce.

Awokado i kiełki wymieszać, ułożyć pierwszą warstwą.

Dodaj trochę pieprzu, soli i majonezu.

Następne warstwy to kapusta morska i szczypiorek. Ponownie posyp solą, pieprzem i posmaruj majonezem.

Sól, pieprz marchewki, wymieszaj z majonezem i ułóż w następnej warstwie.

Powtórz te same czynności z burakami.

Udekoruj sałatkę majonezem i wstaw do lodówki na 1,5 godziny.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy