Takie delikatne, lekkie i zdrowe kotlety z kurczaka zawsze gotuję dla dzieci. Aby były jeszcze lepsze, proponuję nie smażyć ich na patelni, ale piec w piekarniku. A dla pięknego złotego koloru wystarczy dodać trochę kurkumy i papryki.
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- cebula - 0.5 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- kurkuma - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- Manka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel cebulę, marchewkę i kurczaka w blenderze, aż będą gładkie.
Dodaj jajko, przyprawy i semolinę, wymieszaj mięso mielone i odstaw na 10 minut.
Uformuj małe placki i piecz je w piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy