Najprostsze smażenie cebuli i marchewki zamienia się w piękne nadzienie do pieczeni. Zwłaszcza jeśli jest to wieprzowina, którą trzeba długo dusić w piekarniku, a następnie dosłownie rozpływa się w ustach. Świetne danie główne na każdy dzień lub wakacje!
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- marchew - 3-4 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- musztarda Dijon - 100 g
- czosnek - 4 ząbki
- kurkuma - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę z czosnkiem i smaż wszystko do miękkości.
Dodaj kurkumę do smażenia i wymieszaj.
Połóż kawałek wieprzowiny na stole, ubij i posmaruj musztardą Dijon.
Posyp przyprawami do smaku, ułóż nadzienie i zwiń bułkę. Zawiń go w folię.
Piecz Bułkę przez 2-2, 5 godziny w piekarniku w temperaturze 160 stopni.
Rozpakuj folię, posmaruj mięso musztardą Dijon i piecz przez kolejne 20-30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy