Taka kanapka w najlepszych tradycjach kuchni amerykańskiej doskonale komponuje się z sosem miodowo-musztardowym. Indyk, bekon, pomidory i warzywa to po prostu przepis na wygraną. Pamiętaj, aby upiec lub wysuszyć chleb, aby nic się nie rozpadło.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- Mieszanka sałatek - 50 g
- pomidory - 1 rzecz
- Indyk - 100 g
- boczek - 50 g
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy (dla indyka) – 0,5 łyżeczka
- musztarda - 2 art.
- miód - 1 łyżeczka
- sos pomidorowy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz lub smaż indyka w przyprawach do miękkości i drobno posiekaj.
Podsmaż boczek i pieprz osobno, aż się zarumieni.
Wymieszaj łyżkę musztardy z miodem, a drugą z sosem pomidorowym lub keczupem.
Posmaruj dwie opiekane kromki chleba sosem pomidorowo-musztardowym.
Ułóż indyka, bekon, krążki pomidorów i liście sałaty na wierzchu.
Polej sosem miodowo-musztardowym i przykryj chlebem na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy