W tym przepisie pięknie przeplatają się Arabskie, żydowskie i europejskie tradycje kulinarne. Spektakularny zielony hummus z bazylią i wyraźnymi nutami pesto z pewnością podbije wszystkich od pierwszej łyżki. Mówię Ci, jak to ugotować.
Składniki
- ciecierzyca - 80 g
- bazylia - 40 g
- orzechy (cedrowe) – 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- sok z cytryny - 3 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ciecierzycę moczyć przez noc w wodzie, a następnie gotować do miękkości zgodnie z instrukcją.
Opłucz liście bazylii i obierz czosnek.
Wyślij wszystkie składniki do blendera i zmiel.
Wlej olej i sok z cytryny, sól do smaku i jeszcze raz ubij hummus.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy