przekąski 28.06.2023

pasztet grzybowy z masła

1 godz. 0 min.
4 porcje
Pasztet grzybowy z masła
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Uwielbiam pasztety nie tylko z mięsa, ale także z grzybów. Co więcej, w grę wchodzą absolutnie wszystkie rodzaje, na przykład masło. Mam ulubiony przepis, który co roku pomaga mi w sezonie bogatych połowów grzybów, a dziś podzielę się nim z wami.

Składniki

  • Maślanka - 600 g
  • cebula - 1 rzecz
  • sok z cytryny - 2 łyżeczka
  • czosnek - 1 ząbek
  • przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
  • masło - 100 g
  • marchew - 1 rzecz

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby przez 20 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Podsmaż posiekaną cebulę i marchewkę do miękkości.

Dodaj grzyby i smaż, aż wilgoć wyparuje. Na koniec dodaj posiekany czosnek i przyprawy.

Zmiel wszystko na pasztet za pomocą blendera lub maszynki do mięsa.

Wymieszaj pasztet z miękkim masłem, aby uzyskać konsystencję.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy