przekąski 08.02.2022

kawior z bakłażana z bazylią

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana z bazylią
Kamran, stock.adobe.com
0

Kawior z bakłażana wygrywa tylko wtedy, gdy dodasz do niego więcej zieleni. Lepiej, żeby to była pachnąca zieleń. Coś jak kolendra, koperek, a nawet rozmaryn. Albo bazylia, którą właśnie sugeruję użyć tym razem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Nakłuj bakłażana widelcem i piecz przez 15 minut w 200 stopniach w piekarniku.

Piecz paprykę i marchewkę przez około 25 minut.

Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Przełóż warzywa przez maszynkę do mięsa i dodaj przyprawy, chili i oliwę z oliwek do smaku.

Dodaj drobno posiekaną bazylię i wymieszaj kawior.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy