Do tradycyjnego forshmak trafia słodko-kwaśne lub kwaśne jabłko. Ale możesz bezpiecznie eksperymentować z innymi owocami i warzywami. Lubię dodawać coś soczystego, aby uzyskać przyjemną teksturę. Na przykład mała i najlepiej młoda cukinia.
Składniki
- śledź (filet) – 800 g
- cebula - 1 rzecz
- młoda cukinia - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- biały chleb - 2 plasterki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- ocet - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w wodzie, aby go namoczyć i lekko wyciśnij.
Ugotuj jajka na twardo, ostudź i obierz.
Przełóż wszystkie składniki z cebulą i cukinią przez maszynkę do mięsa i dodaj olej i ocet do forshmak. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy