Tuńczyk w puszce jest jakby stworzony do łączenia go ze świeżymi warzywami. Uwielbiają te sałatki, ale czasami chcesz czegoś gęstszego i dokładniejszego. A potem gotuję takie kanapki w miękkiej bagietce z chrupiącą skórką.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj oliwę z oliwek z drobno posiekanymi ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.
Pokrój bagietkę na kawałki według wielkości przyszłych kanapek, a następnie pokrój ponownie wzdłuż.
Posyp okruchy masłem czosnkowym z ziołami.
Pokrój pomidora w plasterki, cebulę w krążki i lekko zetrzyj tuńczyka.
Uformuj kanapkę: pół bagietki, liść sałaty, pomidory, tuńczyk, cebulę, liść sałaty i ponownie pół bagietki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy