przekąski 22.01.2022

kanapka z tuńczykiem i warzywami

10 min
2 porcje
Kanapka z tuńczykiem i warzywami
gkrphoto, stock.adobe.com
0

Tuńczyk w puszce jest jakby stworzony do łączenia go ze świeżymi warzywami. Uwielbiają te sałatki, ale czasami chcesz czegoś gęstszego i dokładniejszego. A potem gotuję takie kanapki w miękkiej bagietce z chrupiącą skórką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj oliwę z oliwek z drobno posiekanymi ziołami, zmiażdżonym czosnkiem, solą i pieprzem.

Pokrój bagietkę na kawałki według wielkości przyszłych kanapek, a następnie pokrój ponownie wzdłuż.

Posyp okruchy masłem czosnkowym z ziołami.

Pokrój pomidora w plasterki, cebulę w krążki i lekko zetrzyj tuńczyka.

Uformuj kanapkę: pół bagietki, liść sałaty, pomidory, tuńczyk, cebulę, liść sałaty i ponownie pół bagietki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy