Złap kolejny pomysł na wspaniałą przekąskę w pośpiechu. Bułka pita z twarogiem jest przygotowywana bardzo prosto i szybko. I tak bardzo, że możesz powierzyć to zadanie nawet dziecku. Świetna opcja na pierwsze kulinarne doświadczenie.
Składniki
- ser twarogowy - 200 g
- szczypiorek - 10 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść twaróg w misce.
Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Rozłóż chleb pita na stole, ułóż półfabrykat z twarogiem i rozprowadź równomiernie.
Posyp zieloną cebulą i zwiń bułkę.
Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy