Spędź 5 minut wieczorem, przygotowując bułkę z tuńczykiem w chlebie pita, a na śniadanie będziesz miał obfity posiłek. Proponuję skorzystać z klasycznego przepisu, który oprócz konserw obejmuje zioła, cebulę i jajka.
Składniki
- tuńczyk (w puszkach) – 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Zieleń - 10 g
- majonez - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Pita (cienki) – 1 liść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż tuńczyka do miski i rozgnieć widelcem.
Drobno posiekaj warzywa, obrane jajka i cebulę.
Do miski z tuńczykiem wsyp posiekane składniki. Dodaj sól, pieprz i wymieszaj.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.
Rozłóż nadzienie i równomiernie rozprowadź na całej powierzchni.
Zwiń rolkę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy