Łatwe sajgonki z łososia i rukoli przypadną do gustu nie tylko tym, którzy lubią kuchnię azjatycką, ale także tym, którzy skrupulatnie liczą kalorie i węglowodany. Nie ma ryżu i nie ma nic zbędnego – tylko ryby, ser śmietankowy i warzywa. Do dekoracji weź trochę kawioru.
Składniki
- papier ryżowy - 4 liścia
- sałata - 4 liścia
- rukola - 1 garść
- łosoś - 150 g
- ser śmietankowy - 120 g
- Zieleń - 1 garść
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę w paski, opłucz wszystkie warzywa i lekko zwilż papier ryżowy zgodnie z instrukcją.
Ułóż całe nadzienie z twarogiem i ziołami i wsuń brzegi do środka.
Zwinąć ciasne rolki specjalną matą i przeciąć na pół. Możesz pokroić je na więcej kawałków.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy