pieczenie 21.07.2022

chaczapuri z owczym serem

40 min
4 porcje
Chaczapuri z owczym serem
Art Food, stock.adobe.com
0

Ser owczy można łatwo rozpoznać po specyficznych nutach smaku i aromatu. Można go bardzo lubić lub w ogóle nie używać-praktycznie nie ma opcji pośrednich. Dziś proponuję ugotować z nim chaczapuri, właśnie dla amatorów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj oba rodzaje sera i wymieszaj.

Rozwałkuj ciasto, pokrój w kwadraty i ułóż nadzienie.

Zwiń rogi kopertą i ładnie ściśnij.

Ubij jajko z mlekiem, posmaruj chaczapuri i posyp sezamem.

Piec naczynie w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy