pieczenie 08.07.2022

Ajar chaczapuri z szynką

1 godz. 30 min.
4 porcje
Ajar chaczapuri z szynką
dizfoto1973, stock.adobe.com
0

Klasyczne chaczapuri w stylu adżarskim są przygotowywane tylko z serem. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy eksperymentowali z nadzieniem. Na przykład ta opcja z szynką. Prosta i sycąca przekąska, której nie można się oprzeć!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wszystkie suche składniki ciasta i wlej ciepłą wodę z mlekiem.

Zagnieść elastyczne ciasto i pozostawić na godzinę w cieple.

Podziel go na części, zwiń w prostokąty i uformuj łódki.

Drobno posiekaj szynkę i pomidory, zetrzyj ser i włóż nadzienie do łodzi. Pozostaw na 10 minut.

Posmaruj boki ciasta jajkiem i piecz chaczapuri przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy