pieczenie 22.01.2022

ptysie z twarogiem

35 min
4 porcje
Ptysie z twarogiem
Nadzieja Litówka, stock.adobe.com
0

Ptysie z twarogiem są idealne na poranną herbatę lub kawę. Mogą równie dobrze zastąpić śniadanie lub popołudniową przekąskę. Do nadzienia twarogowego można dodać rodzynki, kandyzowane owoce lub suszone owoce, krople czekolady-wszystko.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej rodzynki gorącą wodą przez kilka minut i osusz.

Wymieszaj twaróg z cukrem i rodzynkami do smaku. Dodaj białko jaja i ponownie wymieszaj.

Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty. Umieść nadzienie na środku każdego z nich i ściśnij przeciwległe rogi.

Posmaruj ptysie ubitym żółtkiem i piecz przez 25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy