Dynia to bardzo wszechstronny składnik do pieczenia. Równie dobrze sprawdzają się z nią desery i przekąski. I żywym tego dowodem są takie piękne i pachnące babeczki dyniowe z czekoladowymi kroplami do herbaty.
Składniki
- Dynia - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 0.5 szklanki
- mąka - 1 szkło
- soda spożywcza - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- masło - 50 g
- czekoladowe krople - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i masłem, aż będą gładkie.
Zetrzyj dynię, wyciśnij i dodaj tam.
Dodaj mąkę i wymieszaj ciasto.
Zgaś sodę sokiem z cytryny i wyślij tam. Na koniec dodaj krople czekolady.
Rozłóż ciasto na foremkach i piecz babeczki w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy