Klasyczna domowa Manna to wspaniała uczta dla całej rodziny. Ponadto jest to bardzo niedrogi i niedrogi deser z improwizowanych składników. Tym razem proponuję urozmaicić go niewielką ilością suszonych śliwek.
Składniki
- cukier - 1 szkło
- kefir - 1 szkło
- Manka - 1 szklanka
- jaja kurze - 2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- suszone śliwki - 100 g
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj semolinę z kefirem i pozostaw na 40 minut.
Ubij jajka z cukrem i solą mikserem.
Zalej śliwki przez 10 minut wrzącą wodą, osusz i pokrój.
Połącz wszystkie składniki i wlej ciasto do formy.
Piec mannę przez około 45 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy