pieczenie 30.03.2022

ciasto z malinami i migdałami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Ciasto z malinami i migdałami
A_Lein, stock.adobe.com
0

Połączenie malin i migdałów jest jednocześnie tak proste i tak wyrafinowane. Pyszne ciasto na bazie twarogu jest przygotowywane tak łatwo, że poradzi sobie nawet początkujący. Jednocześnie nie wstydzi się podawać go na świątecznym stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj miękkie masło z cukrem i ubij mikserem.

Dodaj jajka i twaróg i ponownie ubij.

Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj i dodaj posiekane migdały.

Włóż ciasto do formy. Na wierzch ułóż maliny i posyp płatkami migdałów.

Piecz ciasto w piekarniku przez 50 minut w temperaturze 170 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy