Połączenie malin i migdałów jest jednocześnie tak proste i tak wyrafinowane. Pyszne ciasto na bazie twarogu jest przygotowywane tak łatwo, że poradzi sobie nawet początkujący. Jednocześnie nie wstydzi się podawać go na świątecznym stole.
Składniki
- mąka - 300 g
- twaróg - 250 g
- cukier - 250 g
- Migdał (posiekany) – 80 g
- płatki migdałów - 50 g
- Malina - 120 g
- masło - 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj miękkie masło z cukrem i ubij mikserem.
Dodaj jajka i twaróg i ponownie ubij.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszaj i dodaj posiekane migdały.
Włóż ciasto do formy. Na wierzch ułóż maliny i posyp płatkami migdałów.
Piecz ciasto w piekarniku przez 50 minut w temperaturze 170 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy