Jeśli nie jesz jagnięciny i innych ciężkich mięs, nie jest to powód, aby całkowicie rezygnować z chaczapuri mięsnych. Tak świetny przepis z kurczakiem i serem natychmiast przyjdzie na ratunek. Chyba że radzę użyć filetów z uda zamiast piersi.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- kurczak - 250 g
- ser - 150 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj kurczaka z cebulą lub przepuść przez maszynę do mięsa.
Dodaj posiekane zioła, przyprawy i starty ser.
Rozwałkuj i pokrój ciasto, połóż nadzienie na każdym kawałku i ściśnij krawędzie kopertą.
Piecz chaczapuri w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy