pieczenie 13.11.2022

rogaliki z łososiem

50 min
4 porcje
Rogaliki z łososiem
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Rogaliki są dobre, ponieważ łączą się z masą zarówno słodkich, jak i pikantnych dodatków. Chcesz nakarmić rodzinę zdrowym śniadaniem zamiast zwykłych kanapek? Przygotuj rogaliki z łososiem. Trochę czasu, a obfite i pożywne śniadanie jest gotowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotowe ciasto rozmrozić w temperaturze pokojowej, lekko rozwałkować, pokroić w trójkąty, uformować rogaliki. Posmaruj produkty ubitym żółtkiem i piecz w piekarniku w temperaturze 200°C do miękkości. Rogaliki lekko ostudzić i pokroić wzdłuż (nie do końca).

Opłucz koperek lub rukolę, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój ogórki i awokado na cienkie plasterki.

Pokrój łososia, skrop sokiem z połowy limonki, solą i pieprzem do smaku.

Pokrój rogaliki na Serek śmietankowy, ułóż przygotowane awokado, łososia i ogórki na wierzchu, uzupełnij liśćmi zieleni.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy