Grzyby i ser to klasyczne połączenie w pieczeniu i ogólnie w gotowaniu. Tym razem proponuję przygotować z nimi pachnące otwarte ptysie. Aby były jeszcze jaśniejsze, posyp je posiekanymi ziołami przed podaniem.
Składniki
- ciasto francuskie - 400 g
- pieczarki - 150 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę i grzyby i smaż je, aż płyn wyparuje. Dodaj przyprawy do smaku.
Pokrój ciasto na kwadraty i w połowie z nich Wytnij otwór w środku.
Posmaruj całe kwadraty ubitym jajkiem i przykryj kwadratami z otworem, aby zrobić coś w rodzaju kosza.
Na środku każdego z nich ułóż nadzienie grzybowe i posyp tartym serem.
Piec przez 25 minut w temperaturze 180-200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy