pieczenie 22.01.2022

ptysie z pieczarkami i serem

45 min
4 porcje
Ptysie z grzybami i serem
valeri, stock.adobe.com
0

Grzyby i ser to klasyczne połączenie w pieczeniu i ogólnie w gotowaniu. Tym razem proponuję przygotować z nimi pachnące otwarte ptysie. Aby były jeszcze jaśniejsze, posyp je posiekanymi ziołami przed podaniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj cebulę i grzyby i smaż je, aż płyn wyparuje. Dodaj przyprawy do smaku.

Pokrój ciasto na kwadraty i w połowie z nich Wytnij otwór w środku.

Posmaruj całe kwadraty ubitym jajkiem i przykryj kwadratami z otworem, aby zrobić coś w rodzaju kosza.

Na środku każdego z nich ułóż nadzienie grzybowe i posyp tartym serem.

Piec przez 25 minut w temperaturze 180-200 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy