Nie dostajesz pancakes? Przejdźmy do szczegółów. Bardzo ważne jest, aby zwracać uwagę na dokładne proporcje i wykonywać ścisłą sekwencję działań. Oferuję sprawdzony przepis, który nie zawiedzie nawet początkującego kucharza.
Składniki
- mąka - 220 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 300 ml
- cukier puder - 2 art.
- cukier waniliowy - 1 saszetka
- soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 art.
- masło - 30 g
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, aż będą puszyste.
Dodaj ciepłe mleko, stopione masło i wymieszaj.
Dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i ponownie wymieszaj.
Nasmaruj patelnię olejem roślinnym i dobrze podgrzej.
Wlej trochę ciasta na środek patelni, tworząc małą wyspę. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy