Smak nadzienia twarogowego w chaczapuri zależy całkowicie od tego, co do niego dodać. A w tym przepisie Chcę zaoferować ci bardzo smaczną i aromatyczną wersję! Szczególnie udane, jeśli uda ci się zdobyć domowy tłusty twaróg.
Składniki
do testu:
- mąka - 160 g
- śmietana - 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- białka jaj - 1 rzecz
do nadzienia:
- twaróg - 200 g
- żółtka - 1 rzecz
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- sól - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
- Mieszanka groszku pieprzowego (mielona) – 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagnieść jednolite, sprężyste ciasto ze wszystkich składników.
Zetrzyj twaróg żółtkiem i dodaj przyprawy.
Podziel ciasto na pół i zwiń w tortille.
Połóż na każdym nadzieniu, Zbierz krawędzie i ponownie rozwałkuj.
Usmaż chaczapuri z obu stron na suchej patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy