Podczas cięcia ryb wielu spieszy się, aby pozbyć się mleka. W rzeczywistości jest to bardzo cenny produkt, który jest często używany w kuchni japońskiej. Wśród smakoszy szczególnie popularny jest pasztet z mleka z ryb łososiowych. Przygotujemy go dzisiaj.
Składniki
- mleko rybne (łososiowe) – 400 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 1 ząbek
- ser śmietankowy - 100 g
- masło - 40 g
- wino (Biały) – 50 ml
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż mleko z łososia na sicie i opłucz pod bieżącą wodą.
Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj.
Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.
Dodaj mleko i gotuj wszystko razem przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Wlej wino, posyp solą, przyprawami i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Przenieś obrabiany przedmiot do miski blendera, dodaj ser śmietankowy, czosnek i dobrze posiekaj.
Spróbuj pasztetu, możesz chcieć dodać więcej soli i przypraw.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy