przekąski 04.07.2023

pasztet z mleka z ryb łososiowych

25 min
2 porcje
Pasztet z mleka łososiowego
Petre, stock.adobe.com
0

Podczas cięcia ryb wielu spieszy się, aby pozbyć się mleka. W rzeczywistości jest to bardzo cenny produkt, który jest często używany w kuchni japońskiej. Wśród smakoszy szczególnie popularny jest pasztet z mleka z ryb łososiowych. Przygotujemy go dzisiaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż mleko z łososia na sicie i opłucz pod bieżącą wodą.

Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj mleko i gotuj wszystko razem przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Wlej wino, posyp solą, przyprawami i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.

Przenieś obrabiany przedmiot do miski blendera, dodaj ser śmietankowy, czosnek i dobrze posiekaj.

Spróbuj pasztetu, możesz chcieć dodać więcej soli i przypraw.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy