Jeśli klasyczny Falafel jest dla ciebie suchy, dodaj do niego trochę warzyw. Dzięki temu staje się delikatniejszy, bardziej soczysty i apetyczny. Ale obserwuj proporcje, aby kulki po prostu nie rozpadły się podczas pieczenia.
Składniki
- ciecierzyca - 200 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- seler - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- koperek - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 2 CZ. l.
- Manka - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz ciecierzycę przez noc i przepuść przez maszynę do mięsa.
Przepuść wszystkie warzywa i zioła przez maszynę do mięsa i wymieszaj mięso mielone.
Dodaj przyprawy i uformuj placki.
Obtocz je w kaszy manny lub innej panierce do smaku i smaż z obu stron na średnim ogniu, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy