Chcesz zaskoczyć gości fantazyjną przekąską? Podawaj pasztet rapanowy. Gotowanie zajmie nie więcej niż 10 minut, ale obieranie owoców morza zajmie dużo czasu. Aby ułatwić sobie to zadanie, moczyć rapany przez 20 minut w osolonej wodzie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rapany obrać, dokładnie opłukać i pokroić.
Obierz szalotki i posiekaj.
Roztop masło na patelni, dodaj przyprawy i smaż przez 30-40 sekund.
Dodaj szalotki i gotuj na złoty kolor.
Dodaj rapany, sól i smaż wszystko razem przez 5 minut, często mieszając.
Wlej koniak i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Wyłącz ogrzewanie, przenieś zawartość patelni do głębokiej miski i zmiksuj blenderem zanurzeniowym.
Dodaj ciepłą śmietanę i jeszcze raz wszystko dokładnie posiekaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy