dania główne 22.01.2022

nadziewana makrela z marchewką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Faszerowana makrela z marchewką
Karter13, stock.adobe.com
0

Ta sama domowa ryba z cebulą i marchewką, którą gotowały inne matki i babcie! Oczywiście, zgodnie z tradycją, możesz go ugasić kawałkami. I możesz ugotować taką oryginalną nadziewaną wersję w piekarniku. Oczywiście do tego potrzebne będą całe tusze makreli, najlepiej prosto z głową i ogonem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę i lekko usmaż na patelni.

Wypatroszyć makrelę, natrzeć przyprawami, nadziewać smażeniem i skropić olejem.

Owinąć rybę szczelnie folią i piec przez 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy