dania główne 17.08.2022

owsianka pszenna z brzoskwiniami

35 min
2 porcje
Owsianka pszenna z brzoskwiniami
Vladislav Noseek, stock.adobe.com
0

Owsianka z jabłkami lub jagodami nikogo nie zaskoczy. Dlatego tym razem proponuję ugotować go z brzoskwiniami lub nektarynkami. Możesz nawet obejść się bez cukru – i tak będzie niesamowicie smacznie! Przed podaniem posyp gotowe danie orzechami lub sezamem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz płatki zbożowe i rodzynki, pokrój brzoskwinie i wyślij wszystko do miski wolnowaru.

Napełnij wodą i gotuj owsiankę przez pół godziny w trybie owsianki.

Na koniec dodaj trochę miodu i sezamu do smaku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy