Ten przepis z pewnością znalazłby się na szczycie oryginalnych zapiekanek z twarogu. A wszystko dlatego, że oprócz twarogu potrzebujesz również ryżu z brzoskwiniami. Nawiasem mówiąc, ugotuj ryż wcześniej, aby miał czas na całkowite ostygnięcie.
Składniki
- twaróg - 400 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ryż (gotowany) – 1 szklanka
- cukier - 1 szkło
- brzoskwinie - 2 kawałki
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij białka solą na jędrne szczyty.
Wymieszaj twaróg, żółtka i cukier, aż się połączą.
Dodaj ugotowany ryż, a następnie delikatnie wprowadź białka w dwóch seriach. Wymieszaj je szpatułką.
Drobno posiekaj brzoskwinie i delikatnie wymieszaj z ciastem.
Włóż zapiekankę do formy i wyślij do piekarnika na 40-45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy