sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem "objadanie się"

30 min
4 porcje
Śledź pod futrem
Kirill, stock.adobe.com
0

Niestety nie zawsze można kupić w sklepie pyszne śledzie. W takich przypadkach pomaga mi ten przepis na śledzie pod futrem. Ser, orzechy i masło doskonale ukrywają wady ryb i uzupełniają sałatkę nowymi nutami smakowymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść śledzie ze skóry i płetw, wypatrosz. Posortuj filety z kości i drobno posiekaj.

Zmiel orzechy w blenderze. Cebulę, ser topiony i gotowane warzywa pokroić nożem. Zetrzyj twardy ser.

Ułóż śledzie, cebulę i marchewkę warstwami na szerokim naczyniu. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Rozłóż topiony ser i orzechy. Zetrzyj masło na drobnej tarce i równomiernie rozprowadź na powierzchni. Dodaj sól, pieprz i majonez.

Rozłóż warstwę buraków i posyp twardym serem. Pamiętaj, aby zaparzyć sałatkę przez 2 godziny w lodówce przed podaniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy