sałatki 22.01.2022

Śledź pod futrem ze smażonymi grzybami

35 min
6 porcji
Śledź pod futrem ze smażonymi grzybami
tasha_lyubina, stock.adobe.com
0

Tradycyjnie na święta Nowego Roku w każdym domu podawany jest Śledź pod futrem. Jeśli chcesz nieco zmienić swój zwykły przepis, możesz przygotować sałatkę ze smażonymi grzybami. Dzięki temu dodatkowi danie staje się jeszcze bardziej satysfakcjonujące i smaczniejsze!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój cebulę, grzyby i śledzie. Ugotowane warzywa i jajko zetrzyj na grubej tarce.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj połowę cebuli i gotuj na złoty kolor. Dodaj grzyby i smaż je przez kolejne 15 minut.

Złóż sałatkę za pomocą pierścienia do gotowania. Najpierw połóż ziemniaki, sól, pieprz i posmaruj majonezem.

Następnie dodaj marchewki, cebulę, śledzie i smażone grzyby warstwami. Ponownie dodaj sól, pieprz i majonez.

Na wierzch ułóż buraki, pieprz, sól i posmaruj majonezem.

Udekoruj sałatkę jajkiem i wstaw do lodówki na 1,5 godziny, aby składniki się namoczyły.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy