Bardzo podoba mi się pomysł pokonania klasycznych przepisów w nowy sposób, dlatego wolę podawać taką zwykłą sałatkę z paluszkami krabowymi w szklanych miseczkach lub miseczkach. Okazuje się bardzo jasny, piękny i smaczny.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- ryż - 50 g
- cebula fioletowa - 50 g
- ogórki - 150 g
- kukurydza - 100 g
- majonez - 2 art.
- pietruszka - 1 gałązka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wcześniej, aż jajka i ryż będą gotowe, aby miały czas na ostygnięcie. Lepiej jest wziąć kruchy ryż, który nie gotuje się w owsiance.
Pokrój wszystkie składniki w kostkę o tym samym rozmiarze – około 1 cm.
Ułóż ryż, kukurydzę, paluszki krabowe, ogórki, fioletową cebulę i jajka.
W razie potrzeby cebulę można marynować, ale z fioletem okazuje się dobrze.
Posyp sałatkę majonezem i udekoruj liśćmi pietruszki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy