Wierz lub nie, ale w kuchence mikrofalowej ziemniaki w stylu wiejskim gotują się dwa razy szybciej. Oczywiście wszystko zależy od mocy techniki i wielkości ciętych kawałków. Ale w większości przypadków w ciągu 10 minut danie ma czas na przygotowanie.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- woda - pół szklanki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz ziemniaki i pokrój na małe kawałki.
Sól, pieprz, wlej olej i wymieszaj.
Włóż ziemniaki do przygotowanej formy i wlej gorącą wodę.
Przykryj i piecz przez 10 minut na maksymalnej mocy. W połowie procesu możesz wyjąć formę z ziemniakami i delikatnie wymieszać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy