dania główne 22.01.2022

makrela z cebulą w piekarniku

50 min
5 porcji
Makrela z cebulą w piekarniku
alas_spb, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym i najbardziej codziennym sposobem przygotowania makreli jest upieczenie jej z cebulą. Nie musisz nawet iść do sklepu ani planować listy zakupów z wyprzedzeniem. W tym przepisie jest tylko to, co na pewno znajdziesz w domu. Spodoba się miłośnikom prostych i zwięzłych potraw!

Składniki

  • makrela - 5 sztuk
  • oliwa z oliwek - 2-3 art.
  • przyprawy i przyprawy (dla ryb) – 5 łyżeczka
  • cebula - 3-4 kawałki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i wypatrosz makrelę, natrzyj przyprawami i skrop olejem.

Drobno posiekaj cebulę. Umieść część w formie lub na blasze do pieczenia, a część w rybach.

Ułóż makrele na poduszce cebulowej i piecz przez około 40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy