Pyszne i piękne placki ziemniaczane są łatwe do zrobienia z dowolnymi warzywami, które można zetrzeć. Nie trzeba więc ograniczać się do ziemniaków. Na przykład Złap wspaniały sezonowy przepis na pachnącą pomarańczową dynię.
Składniki
- Dynia - 500 g
- cebula - 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 4 art.
- Zieleń - 4 gałązki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj dynię na średniej tarce, drobno posiekaj warzywa i posiekaj cebulę i czosnek w blenderze.
Dodaj przyprawy, mąkę i jajka do warzyw i wymieszaj.
Rozłóż placki ziemniaczane łyżką na rozgrzanej patelni i smaż z obu stron na złoty kolor.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy