dania główne 20.07.2023

szaszłyki z indyka w kefirze

30 min
4 porcje
Kebab z indyka w kefirze
Vladimir, stock.adobe.com
0

Kontynuując temat aromatycznych potraw przy ognisku, chcę podzielić się z wami wspaniałym przepisem na kebab z indyka w kefirze. Pod wpływem środowiska kwasu mlekowego mięso szybko mięknie. Z tego powodu nie radzę marynować go dłużej niż określony czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety z indyka w drobną kostkę i włóż do miski.

Dodaj sól, przyprawy, kefir i dobrze wymieszaj.

Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 10-12 godzin.

Wyjmij mięso z lodówki i podgrzewaj w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.

Wsuń kawałki indyka na przygotowane szaszłyki i smaż przez 15-20 minut na grillu nad siwymi węglami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy