papryka w pomidorach na zimę

1 godz. 0 min.
4 banki
Słodka papryka w pomidorach na zimę
Aksenya, stock.adobe.com
0

Papryka w puszkach w pomidorach to jasna i piękna przekąska, która rozjaśni każdy świąteczny stół. Taki kęs ma bogaty słodko-kwaśny smak i niesamowity pikantny aromat. Kolor pieprzu nie ma znaczenia-wybierz ten, który najbardziej Ci się podoba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory opłucz, pokrój i przepuść przez sokowirówkę.

Umieść powstały sok pomidorowy w garnku do gotowania, dodaj sól, cukier, czarny pieprz i oliwę z oliwek. Gotuj obrabiany przedmiot, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu przez 10 minut po ugotowaniu.

Paprykę opłucz, obierz nasiona i łodygi, pokrój w plastry. Należy pamiętać, że przepis wskazuje masę netto papryki - już bez nasion i łodyg!

Umieść przygotowaną paprykę we wrzącym soku pomidorowym, zagotuj i gotuj przez kolejne 7-10 minut, pamiętając o mieszaniu.

Umieść gorący przedmiot w przygotowanych sterylnych słoikach, szczelnie zamknij, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Przechowuj schłodzoną paprykę w puszkach w pomidorach w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy